4 Mart 2012 Pazar

SEKER PARE

seker pare (oktay usta)


Malzemeler 500 gram un  
 200 gram margarin  
 200 gram pudra şekeri  
 4 adet yumurta
 1 paket kabartma tozu
 1 su bardağı toz badem veya fındık

 Şerbeti için;
 1 litre su (3 su bardağı su olabilir)
 1 kilogram şeker
 Yarım limon
Hazırlanışı Margarini mikserle bir miktar köpürene kadar çırpıyoruz. Mikserimizi en düşük devreye indirip pudra şekeri ilave ediyoruz. Unu tezgahın üzerine döküyoruz. Ortasını havuz halinde açıyoruz. Unun üzerine toz bademi, kabartma tozunu serpiştiriyoruz. Havuzun ortasına köpürttüğümüz harcı alıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıyoruz. Yağla yumurtayı birbirine yediriyoruz. Kenardaki undan biraz alıp karıştırıyoruz. Hamuru biraz yoğuruyoruz, uzun bir rulo yapıp ceviz büyüklüğünde kesiyoruz. İster parmak ister yuvarlak şekil verdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fındık, ceviz ne varsa üzerine koyup 170 derece fırında pişiriyoruz. Şerbetini sıcak olarak veriyoruz.ÜzerİNe kaymak ile sunum yapıyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder