30 Mart 2012 Cuma

PIRASALI POGACA

HAMURUN MALZEMESI   
2 su bardagi süt 
1 su bardagi madensuyu(mineralwasser) 
 Yarim su bardagi öl 
1 yas maya 
 1 paket kartoffelbrei tozu 
2 seker kasigi tuz 
2 seker kasigi seker 
3 yumurta         
IC MALZEMESI   
 1 kg pirasa 
Biraz kiyma 
Sivi yag 
 Tuz 
 Karabiber 
 Kirmizi biber 
1-2 domates
 Biraz beyaz peynir
Icmalzemesinin hazirlanisi  
 Pirasalari ince ince kiyin yikayin sonra kiymayi sivi yag ila kavurun pirasalari icine Atin biraz kavurun sonra domatesi ve baharatlarini ekleyin kapagini kapatin domatesin Suyu ile pirasalar pissin sonra tencerenin agzini acin suyunu kecene kadar kavurun. ic malzemesini biraz sogumaya birakin sogduktan sonra biraz beyaz peynir Rendeleyin icine.    Icimiz hazir     pogacanin hazirlanisi   Önce mayayi sekeri ve yarim bardak maden suyunla birklite karsitirin maya erisin iyicene Sonra ilik sütü, maden suyunu, yagi , yumurtbeyazlarini (sarilarini bir kaseye alin sonra üstüne sürülecek)  ilave edin son olarak Un tuz ve  kartoffel pureyi de dökün ve yogurun normal sertlikte bir hamur olacak Birakin hamur iyicene gelsin. Sonra beze yaptin 15 dakika bekletin bezeleri tezgaha biraz yag dökün ve bezeleri Tek tek elinizle tabak büyüklügü kadar acin ortasina hazirladigimiz icden koyun Hamurun kenarlarini kapatin ortasi acik kalsin tepiye dizin tepsi mayasini alsin sonra Ayirdigimiz yumurta sarilarini üstüne sürün ve 200-250 derecede pisirin AFIYETLE YIYIN   afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder