19 Mart 2012 Pazartesi

SÖBIYET





Malzemeler

1 su bardagi su
yarim bardak erimis margarin
1 yemek kasigi sirke
biraz tuz
un
sert bir hamur olacak 
serbet
1 kg seker 
1 litre su
muhalebisi icin
yarim litre süt
3 silme kasik irmik


suyu yagi sirke ve un ile  hamur yogurun fazla yumusak olmasin.
sonra 40 tane beze yapin birakin bezeler dinlensin

sonra tabak büyüklügünde bezeleri tek tek acin  10 tane
bezeyiz üst üste koyun ve her bezenin arasina nisasta eleyin
 yani bir bir bezeyi tabak büyüklügünde acin üstüne nisasta
eleyin ve diger actiginiz bezeyi nisastanin üstüne koyun ve gene
 nisasta eleyin böyle on tane bezeyi üst üste koyun en üstüne gene
 nisasta eleyin  ve merdane ile on tane actigimiz bezenin hepsini
birden acin  tepsinin büyüklügünde acin hamuru sonra
tepsiye actiginiz hamuru koyun hamur tepsiye büyük geliyorsa
kenarlarini kesin ve artan parcalari hamurun üstüne döseyin sonra
 diger on tane bezeyi yukardaki gibi tek tek acin nisasta eleyin
sonra on tanesin ibirden acin ve ilk actigimiz hamurun üstüne
simdi 20 kat oldu  ve bu 20 katin üstüne bol ceviz dökelim sonra
diger hamurlarida ayni böyle onar onar acin üst üste koyun yani
cevizden sonra bir 20 kat daha döseyin tepsiye actiginiz hamurlar
 tepsiden büyük gelirse kenarlarini kesin  ve tepsinin icine koyun
sonra baklavamizi baklava dilerimlerine keselim 
400 gr tereyagini eritin icine birazda sivi yag ekleyin kestigimiz
baklvanin üstüne dökün yag baklavalarin üstüne kadar ciksin  sonra
 160 derecede 45 dakika pisirin   bu arada sekeri ve suyu kaynatin
icine bir kac damla limon suyu damlatin ve 15-20 dakika kaynatin
ocaktan cektin 5-10 dakika bekleyin ve hafif ilimis  olan baklavanin
üstüne dökün baklava ve serbet ikiside ilik olsun 

afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder