30 Mart 2012 Cuma

POGACA

HAMURUN MALZEMESI 
• 2 su bardagi süt • 
1 su bardagi madensuyu (mineralwasser) • 
Yarim su bardagi öl •
 1 yas maya •
 1 paket kartoffelbrei tozu • 2 seker kasigi tuz • 2 seker kasigi seker • 3 yumurta     • ic mazlemesi   beyaz peynir maydonos arzuya göre ufak bir sogan
  Hazırlanışı ic malzemenin hazirlanisi   beyaz peyniri ve sogani rendeleyin maydonoslari ince kiyin ve karistirin hepsini icimiz hazir.         pogacanin hazirlanisi • • Önce mayayi sekeri ve yarim bardak maden suyunla birklite karsitirin maya erisin iyicene • Sonra ilik sütü, maden suyunu, yagi , yumurtbeyazlarini • (sarilarini bir kaseye alin sonra üstüne sürülecek) ilave edin son olarak • Un tuz ve kartoffel pureyi de dökün ve yogurun normal sertlikte bir hamur olacak • Birakin hamur iyicene gelsin. • Sonra beze yapin 15 dakika bekletin bezeleri tezgaha biraz yag dökün ve bezeleri • Tek tek elinizle tabak büyüklügü kadar acin ortasina hazirladigimiz icden koyun sarma sarar gibi kenarlarini icine kivirin ve yuvarlayin fazla ince olmasin sonra koyun tepsi mayasini alsin sonra üstüne yumurtanin sarilarini sürün ve 200-250 derecede pisirin   afiyet olsun
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder