5 Mart 2012 Pazartesi

CREM CARAMELI KEK

Malzemeler
 KREM KARAMELLİ KEK  
 Yarım su bardağında fazla şeker (yakmak için)   Krem karamel için: 500 gr süt 3 yemek kaşığı şeker 4 yumurta 1 paket vanilya limon kabuğu rendesi   Kek için: 3 yumurta 1,5 su bardağı un 1 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı kakao yarım su bardağı süt yarım su bardağı sıvı yağ 1paket kabartma tozu 1 paket vanilya •limon kabuğu rendesi  
 Kesinlikle kelepçeli kalıp kullanılmaz! ben kulandim MELESEF karameli kenarlardan akti ve hemen iki kücük kaliba bosaltim ama tabi karamelin yarisi giti
Hazırlanışı
 1.Yarım su bardağından fazla şekeri teflon tavada yakın ve ortası delik veya düz bir kek kalıbının tabanına yayın. (Kalıp yağlanmayacak) 2.Krem karamel için süte tüm malzemeleri katın ve mikserle güzelce çırpın. Bu karışımı da kek kalıbına karamelin üstüne boşaltın. (Ben önceden krem karamelle ilgili okuduklarıma dayanarak sütü fazla köpürtmemeye çalıştım) 3.Keki hazırlayın. Önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Vanilya ve limon kabuğu rendesini katıp çırpmaya devam edin. Süt ve sıvıyağı katın. En son birlikte elediğiniz un+kakao+kabartma tozu karışımını da ekleyin ve keki de kalıba boşaltın. (Bu tuhaf görüntü sakın gözünüzü korkutmasın.) 4.Pastayı benmari usulü yani içi sıcak su dolu bir tepsinin içine pastakalibinu oturtarak önceden ısıtılmış fırında 175C’de pişirin. Fırına göre pişme süresi kekten daha uzun sürebilir bir kürdanla kontrol edin. 5.Pişen pastayı dışarıda soğuttuktan sonra mutlaka bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün KENARLI bir tabağa ters çevirin. (bir bıçakla kenarları ayırın ve gerekirse kalıbın altını çok hafif ateşe tutun veya 10 sn. kadar sıcak suya batırın) kaliptan cikarip ters cevirdigimiz pastanin icinde hala karamel olacak onuda pastanin üstüne kötün keki iyicene islansin o zaman kuru olmuyor kek bir kac gün durdukca daha güzel bir tat aliyor iyicene icini cekiyor.   afyet olsun
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder