6 Mart 2012 Salı

MANTARALI KÖFTE




 Malzemeler

yarim kilo kiyma
1 yumurta
2 yemek kasigi galeta unu yada 1 dilim bayat ekmek
1 iri sogan
2-3 dis sarimsak
maydonos
tuz, karabiber, kimyon, kirmizi biber
 


200-300 gram mantar
1 sogan
1 biber
sarimsak
tuz, karabiber,kirimizi biber
biraz sivi yag

HAZIRLANISI

sogani ince ince kiyin sonra diger malzemeleri karistirin yogurun kiyma sertse
bir iki damla su damlatin yada cok yumusaksa biraz daha galete unu koyun orta
yumusaklikta bir köfte olmasi lazim köfteyi yarim saat dinlendiriseniz daha kolay
forma sokabilirsiniz , sonra köfteleri  elinizle icini oyun tepsiye dizin ve
200 derecede 5 dakika firinda kendini toplayana kadar pisirin.
bu arada ic malzemelerini hazirlayalim
sogani dograyin  biraz yagda kavurun sonra dilimlediginiz mantarlari ekleyin
tencerenin kapagini kapatin ve mantarlar sulanip  kendi suyunda pissin, suyunu
cektikten sonra biberini sarimsagini baharatlarini ekleyin bir iki karistirin ve
ocaktan alin.
5 dakika pisen köfterleri firindan cikarin iclerine mantarli harci doldurun
ve üstünede kasar peyniri rendesi koyun  bir su bardagi suyun icine 1-2 kasik salca
tuz baharat atin karistirin  ve tepsinin dibine dökün sonra tekrar firina sürün
köfteler pisince döktügümüz  su da sos gibi olacaktir. süper bir lezet
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder