5 Mart 2012 Pazartesi

SEKER PARE

Malzemeler 
• 250 gr margarin • 2 yumurta • 1/2 su bardağı irmik • 1/2 su bardağı toz şeker • 2-3 su bardağı un • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya Şerbeti İçin • 4 su bardağı toz şeker • 4 su bardağı su • 1/2 limon suyu
Hazırlanışı
 1. Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp karıştırarak kaynatın. 2. Kaynadıktan sonra, kısık ateşte 20 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. 3. Oda ısısında yumuşattığınız margarini, irmik, şeker, vanilya, yumurta geniş bir kasede çırpın. 4. Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. 5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 6. Hafif yağlanmış tepsiye dizin ve ortalarına birer ufak fındık yada badem batırın.   8. Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. 9. Fırından çıkarıp bir kaşık yardımıyla soğumuş şerbeti üzerlerine gezdirin. seker pareler sicak ve serbeti biraz ilimis olacak. 10. Oda sıcaklığında 1 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder