30 Mart 2012 Cuma

PAZI SARMASI

Malzemeler 
 yarim kilo yagli kiyma 
1 su bardagi pirinc 
 2 tane orta boy sogan 
2-3 yemek kasigi salca 
2 dis sarimsak 
 maydonos 
nane 
karabiber 
kirmizi biber 
tuz 
 nar eksisi 
2 tane domates
Hazırlanışı yukardaki malzemeleri hepsini bir kabin icinde karistirin elinizle yogurun tadina bakin tuzu baharati yerindemi diye. sonra pazi lari yikayin saplarini kesin yapraklarini kaynar tuzulu suyun icinde cok az haslayin 3-4 dakika yoksa erir hemen . sonra yapraklarini ortadan bölün ortasidaki sert yerini kesin cikarin simdi iki ince uzun yapragimiz oldu yapragin ucuna ic malzemeden koyun sonra muska sarar gibi katlayin , önceden hazirladigimiz tencereyi biraz sivi yag ve salcayi kavuralim tencerenin altinda kalsin üstüne pazilarin kestigimiz köklerinden bir sira dizeleyin ( tencerenin dibi tutarsa sarmalarimiz yanmasin diye) sorna sardigimiz pazilari siralayin tenceremize, sarma isi bitince tencereyi ocaga koymadan sarmalarin üstüne cikacak sekilde su koyun icine bir tutam limon tuzu atin azicik tuz sonra tenceredeki sarmalarin üstüne bir tane tabak kapatin ve tencerenin kapagini da kapatin yemegimiz kayanmaya baslayinca ocagin altini kisin yavas yavas pisin. servis ederkene üstüne sarimsakli yogurt dökün onun üstünede tereyaginda kizartilmis aci pul biber kizartin dökün oooooo afiyet olsunn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder