BATIRIK
- 4 kisilik MALZEME
-
- 4 cay bardagi ince bulgur
- 4-5 bardas kaynar su
-
- 1 cay bardagi tahin
- 1 kuru sogan,
-
- taze sogan,
-
- (varsa 2,3 adet kurutulmus domates;
-
- yarim cay bardagi sivi ya
- 1 tane taze domates
- 1 tatli kasigi domates salcasi,
-
- 1 tatli kasigi biber salcasi
-
- yarim limon suyu arzuya göre artirilabilinir
-
- varsa nar eksisi
- tuz ve pul biber
-
- maydonos,
-
- taze sogan
-
-
Hazirlanisi:
- Karistirma
kabina ince bulgurlari alalim. 4,5 cay bardagi sicak su ile islatalim.
Agzina bir kapak kapatalim, bulgurlar iyice sissin.
- (tahini bir tavanin icine alalim, yavas yavas kavuralim)
- kuru domatesleri incecik dograyalim kaynar suda biraz bekletelim
- Kuru sogani incecik dograyalim, sisen bulgura sogani kuru domatesi rendelenmis domatesi ekleyelim
- elimizle yoguralim, soganlarin lezzeti bulgura gecsin.
- Salcasini ve kavrulmus tahini limonunu , nar eksisini , sivi yagi ekleyelim
- Tuzunu biberini ekleyip yogurmaya devam edelim tadina bakalim tadi tuzu yerindeyse yesilikleri ekleyelim ( taze sogan , maydonoz isteyen ufak dogranmi domates koyabilir )nelimizle sekil verip, servis tabagina alalim.
Katik olarak:
- PIYAZ:
Kirmizi sogani ince ince yarim ay seklinde dograyalim. Üzerine tuz atip
ovalim acisini alsin, soganlari yikayalim ve suyunu süzelim. 1,2 tatli
kasigi sumak ve bir miktar maydonoz ekleyelim biraz limon suyu ve Piyaz hazir.
- Domates, marul, salatalik, tursu, haslanmis lahana, limon, turp bunlarda yaninda servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder