HAMURUN MALZEMELERI
250 gr un
1 tutam tuz
50gr seker
120gr soguk tereyagi
1 yumurta
SOSUNUN MALZEMESI
500g quark
125g seker
40g nisastasi
4 yumurta
2 tatli kasigi limon kabugu rendesi
200gr sahne
Hazırlanışı
hamurun malzemelerinle sert bir hamur yapin , hamuru strec folyoya sarin yarim saat
buzdolabinda dinlensin sonra 35 cm civarninda acin ve 26 cm lik pasta kalibina actigimiz
hamuru yerlestirin fazla gelenleri kalibin kenarina elimizle yapistiralim ama kalibi yaglamayi unutmayin
sosunun malzemelerini hepsini karistirin ve hamurun üstüne dökün 180 derecede 1 saat pisirin
sonra firini kapatin 10 dakika sicak firinda pastanin cekmesini bekleyin sonra cikarin firindan pastamizi
sogumaya koyun pastayi pistikten sonra bir gün bekletirseniz tadi daha güzel oluyor iycene icini cekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder