HAMURUN MALZEMESI
2 su bardagi süt
1 su bardagi madensuyu(mineralwasser)
Yarim su bardagi öl
1 yas maya
1 paket kartoffelbrei tozu
2 seker kasigi tuz
2 seker kasigi seker
3 yumurta
IC MALZEMESI
1 kg pirasa
Biraz kiyma
Sivi yag
Tuz
Karabiber
Kirmizi biber
1-2 domates
Biraz beyaz peynir
Icmalzemesinin hazirlanisi
Pirasalari ince ince kiyin yikayin sonra kiymayi sivi yag ila kavurun pirasalari icine
Atin biraz kavurun sonra domatesi ve baharatlarini ekleyin kapagini kapatin domatesin
Suyu ile pirasalar pissin sonra tencerenin agzini acin suyunu kecene kadar kavurun.
ic malzemesini biraz sogumaya birakin sogduktan sonra biraz beyaz peynir
Rendeleyin icine. Icimiz hazir
pogacanin hazirlanisi
Önce mayayi sekeri ve yarim bardak maden suyunla birklite karsitirin maya erisin iyicene
Sonra ilik sütü, maden suyunu, yagi , yumurtbeyazlarini
(sarilarini bir kaseye alin sonra üstüne sürülecek) ilave edin son olarak
Un tuz ve kartoffel pureyi de dökün ve yogurun normal sertlikte bir hamur olacak
Birakin hamur iyicene gelsin.
Sonra beze yaptin 15 dakika bekletin bezeleri tezgaha biraz yag dökün ve bezeleri
Tek tek elinizle tabak büyüklügü kadar acin ortasina hazirladigimiz icden koyun
Hamurun kenarlarini kapatin ortasi acik kalsin tepiye dizin tepsi mayasini alsin sonra
Ayirdigimiz yumurta sarilarini üstüne sürün ve 200-250 derecede pisirin
AFIYETLE YIYIN
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder