BILALIN DOGUM GÜNÜ ICIN YAPTIM PASTA
Malzemeler
KEK ICIN
3 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi un
1 pkt kabartma tozu,
1 pkt vanilya,
4-5 yemek kasigi su yada meyve suyu
•
KREMASI ICIN
3 su bardağı süt, •
5 çorba kaşığı tozşeker, •
3 silme çorba kaşığı un, •
1 bucuk çorba kaşığı nişasta, •
2 pkt vanilya • 1 schmand
krem santi icin
hazir krem santi süt 1schmand
kek hazirlanisi malzeme
yumurtalarin beyazini ve sarisini bir birinden ayirin, ayir ayri kaseleri koyun önce yumurta aklarini mixerde cirpin kar gibi beyaz kabarsin sert olsun, koyun kenarda dursun simdi yumurta sarilarini bir bardak seker ve 5 kasik suyu cirpin sonra un, kabartma tozu ve vanillya yida ekleyin hamur haline getirin sonra cirptigimiz yumurta akini hamurun icine ekleyin yavascana karistirin yagladigimiz kalibimizin icine dökün hamur 160-180 derece arasi 45 dakika pirisin
CREMANIN YAPLISI
bu arada soguk sütü icin sekeri, un u nisasta yi vanilla sekerini karisitirn ve tencereyi ocaga koyun karistira karistira kaynatin kayandiktan sonra 4-5 dakika dakika kaynatin sonra ocaktan alin tencerenin agzini strec folyoyla kapatin ki sogurkene üstü kaymaklanmasin birakin sogusun , soguduktan sonra icine bir tane schmandi bosaltin ve mikserle iyicene cirpin cremamiz hazirdir ÜSTÜNÜN CREM SANTISI
crem santiyi üstünde yazildigi gibi cirpin icine 1 tane schmand karistirin buzdolabina koyun sertlesin.
sonra hamuru bir kere ortadan kesin konserve mandalinalari acalim suyunu bir kaseye süzelim o mandalinanin suyunla kestigimiz kekleri islatalim kasikla dökelim islansin hamur sonra ilk kata biraz crema sürün üstüne mandalina döseyin (mandalinalarin iyicene suyunu süzün) sonra gene crema sürün ikinci kat hamuru koyun üsüntüne crem santiyi sürün üstüne ve arzuya göre süsleyin afiyet olsun.
Not.asil tarifinde schmand yok ama ben biraz mayhos olsun diye hem cremasina hem santiye schmand koydum güzel oldu mandalinaya yakisti. siz koymaya bilirsinizde.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder