seker pare (oktay usta)
Malzemeler
500 gram un
200 gram margarin
200 gram pudra şekeri
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz badem veya fındık
Şerbeti için;
1 litre su (3 su bardağı su olabilir)
1 kilogram şeker
Yarım limon
200 gram margarin
200 gram pudra şekeri
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz badem veya fındık
Şerbeti için;
1 litre su (3 su bardağı su olabilir)
1 kilogram şeker
Yarım limon
Hazırlanışı
Margarini mikserle bir miktar köpürene kadar çırpıyoruz. Mikserimizi
en düşük devreye indirip pudra şekeri ilave ediyoruz. Unu tezgahın
üzerine döküyoruz. Ortasını havuz halinde açıyoruz. Unun üzerine toz
bademi, kabartma tozunu serpiştiriyoruz. Havuzun ortasına köpürttüğümüz
harcı alıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıyoruz. Yağla yumurtayı birbirine
yediriyoruz. Kenardaki undan biraz alıp karıştırıyoruz. Hamuru biraz
yoğuruyoruz, uzun bir rulo yapıp ceviz büyüklüğünde kesiyoruz. İster
parmak ister yuvarlak şekil verdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp
fındık, ceviz ne varsa üzerine koyup 170 derece fırında pişiriyoruz.
Şerbetini sıcak olarak veriyoruz.ÜzerİNe kaymak ile sunum yapıyoruz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder