27 Mart 2012 Salı
POGACA (ilknur)
Malzeme
1 kg un
1 maya
1 yemek kasigi tuz
1 bucuk yemek kasigi seker
2 yumurta (beyazi icine sarisi üstüne)
aldigikadar su ( 3 su bardagi)
arasina sürmek icin oda sicakliginda margarin
IC MALZEMESI
peyaz penyir
maydonoz
Hazırlanışı hamurumuz mayalandiktan sonra ufak bezeler yapiyoruz
sonra tabak büyüklügünde aciyoruz , actigimiz hamuru oda sicakligindaki margarini sürüyoruz sonra tekrar bir beze daha aciyoruz yagladigimiz bezenin üstüne koyuyoruz bu hamuruda yagliyoruz bu sekilde 5tane bezeyi yapiyoruz . Diger bezeleride acin aralarina yag sürün ve 5er 5 er aralarina yag tezgaha siraliyoruz sonra ilk actigimiz 5 bezeyi aliyoruz elimizle büyüte bildigimiz kadar büytüyoruz bicakla 8 parcaya bölüyoruz icine arzu etiginiz ic harcindan koyuyorunuz biz peynir koyduk sonra sarma sarar gibi sariyoruz
tepsi mayasini aldiktan sonra üstüne yumurta sarisini sürüp 200 derecede pisiriyorsunuz afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder