31 Mart 2012 Cumartesi
ACMA
MALZEMELERI
1 su bardagi su
3 su bardagi süt
1bucuk su bardagi sivi yag
25 tatli kasigi seker az sekerli seven fazla koyabilir
1 tatli kasigi tuz
1 yas maya
1 bucuk kilo un
3 yumurta
2 yemek kasigi tereyagi
1 bardak sütle mayayi eritin, sonra diger malzemeleri ekleyin ,sütü , sivi yagi, sekeri ,tuzu,
3 yumurtanin beyazini sarisini ayirin üstüne sürecez, unu ilave edin ve yogurun yumusak bir hamur olacak, yarim saat mayalansin , sonra beze yapin masanin üstü koyun 5-10 dakika kabarsin daha sonra parmaklarinizla bastirarak hamuru ufak bir tabak seklinde acin icine fircayla erimis tereyagi sürün ve rulo yapin bu sekilde bütün bezeleri acin yaglayin ve rulo yapin bütün bezeleri bu sekilde yapana kadar ilk rulo yaptigimiz bezeler dinlenmis oluyor , sonra rulolari elinizle yuvarlayin biraz daha acilsinlar sonra elinizin biri rulonun bir ucunda diger eliniz diger ucunda dursun ve tam ters istikamete elinizle cevirin hamuru sonra iki ucunu tutugunuzda kendi kivirilir zaten ve uclarinida birlestirdinizmi simit halini alir ve tepsiye dizin yarim saat tepsi mayasini aldirdiktan sonra üstüne yumurtanin sarisini sürün susam atin ve 200 derecede pisirin: TEL TEL AYRILAN ACMALARIMIZI AFIYETLE YIYEBILIRSINIZ
SÜPER LEZZET
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder