Malzemeler
yarim kilo yagli kiyma
1 su bardagi pirinc
2 tane orta boy sogan
2-3 yemek kasigi salca
2 dis sarimsak
maydonos
nane
karabiber
kirmizi biber
tuz
nar eksisi
2 tane domates
Hazırlanışı
yukardaki malzemeleri hepsini bir kabin icinde karistirin elinizle
yogurun tadina bakin tuzu baharati yerindemi diye.
sonra pazi lari yikayin saplarini kesin yapraklarini kaynar tuzulu
suyun icinde cok az haslayin
3-4 dakika yoksa erir hemen . sonra yapraklarini ortadan bölün
ortasidaki sert yerini kesin cikarin simdi iki ince uzun yapragimiz oldu
yapragin ucuna ic malzemeden koyun sonra muska sarar gibi katlayin ,
önceden hazirladigimiz tencereyi biraz sivi yag ve salcayi kavuralim
tencerenin altinda kalsin üstüne pazilarin kestigimiz köklerinden bir
sira dizeleyin ( tencerenin dibi tutarsa sarmalarimiz yanmasin diye)
sorna sardigimiz pazilari siralayin tenceremize, sarma isi bitince
tencereyi ocaga koymadan sarmalarin üstüne cikacak sekilde su koyun
icine bir tutam limon tuzu atin azicik tuz sonra tenceredeki sarmalarin
üstüne bir tane tabak kapatin ve tencerenin kapagini da kapatin
yemegimiz kayanmaya baslayinca ocagin altini kisin yavas yavas pisin.
servis ederkene üstüne sarimsakli yogurt dökün onun üstünede
tereyaginda kizartilmis aci pul biber kizartin dökün oooooo afiyet
olsunn
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder