Malzemeler
1 su bardagi su
yarim bardak erimis margarin
1 yemek kasigi sirke
biraz tuz
un
sert bir hamur olacak
serbet
1 kg seker
1 litre su
muhalebisi icin
yarim litre süt
3 silme kasik irmik
3 silme kasik irmik
suyu yagi sirke ve un ile hamur yogurun fazla yumusak olmasin.
sonra 40 tane beze yapin birakin bezeler dinlensin
sonra tabak büyüklügünde bezeleri tek tek acin 10 tane
bezeyiz üst üste koyun ve her bezenin arasina nisasta eleyin
yani bir bir bezeyi tabak büyüklügünde acin üstüne nisasta
eleyin ve diger actiginiz bezeyi nisastanin üstüne koyun ve gene
nisasta eleyin böyle on tane bezeyi üst üste koyun en üstüne gene
nisasta eleyin ve merdane ile on tane actigimiz bezenin hepsini
birden acin tepsinin büyüklügünde acin hamuru sonra
tepsiye actiginiz hamuru koyun hamur tepsiye büyük geliyorsa
kenarlarini kesin ve artan parcalari hamurun üstüne döseyin sonra
diger on tane bezeyi yukardaki gibi tek tek acin nisasta eleyin
sonra on tanesin ibirden acin ve ilk actigimiz hamurun üstüne
simdi 20 kat oldu ve bu 20 katin üstüne bol ceviz dökelim sonra
diger hamurlarida ayni böyle onar onar acin üst üste koyun yani
cevizden sonra bir 20 kat daha döseyin tepsiye actiginiz hamurlar
tepsiden büyük gelirse kenarlarini kesin ve tepsinin icine koyun
sonra baklavamizi baklava dilerimlerine keselim
400 gr tereyagini eritin icine birazda sivi yag ekleyin kestigimiz
baklvanin üstüne dökün yag baklavalarin üstüne kadar ciksin sonra
160 derecede 45 dakika pisirin bu arada sekeri ve suyu kaynatin
icine bir kac damla limon suyu damlatin ve 15-20 dakika kaynatin
ocaktan cektin 5-10 dakika bekleyin ve hafif ilimis olan baklavanin
üstüne dökün baklava ve serbet ikiside ilik olsun
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder