BU BENIM YAPTIGIM PASTA |
bu da normal pastanin sekli böyle olmasi gerekiyordu
Malzemeler
pandispanya icin
4 Yumurta
4 Yk ilik su
135 g Seker
1 fiske tuz
100 g Un
50 g nisasta
1 tatli kasigi kabartmatozu
4 Yk ilik su
135 g Seker
1 fiske tuz
100 g Un
50 g nisasta
1 tatli kasigi kabartmatozu
CREMASI icin
1 paket quark 500 ml
1 paket labne peyniri
200ml 1 paket schmand
200ml 1 paket schlagcrem (cremsanti)
1paketin icine 2 tane poset cikiyor ikisininde üstündeki tarife göre hazirlayin bir kac damla limon suyu 7-8 yemek kasigi seker arzuya göre tadina bakin sonra ilave edin sekerini konserve meyve ben 2 kutu mandalina kulandim 2 paket vanillesekeri
sosu icin
600 ml multivitamin
2 dolu yemek kasigi vanillepudding toz halinde
seker
1 paket labne peyniri
200ml 1 paket schmand
200ml 1 paket schlagcrem (cremsanti)
1paketin icine 2 tane poset cikiyor ikisininde üstündeki tarife göre hazirlayin bir kac damla limon suyu 7-8 yemek kasigi seker arzuya göre tadina bakin sonra ilave edin sekerini konserve meyve ben 2 kutu mandalina kulandim 2 paket vanillesekeri
sosu icin
600 ml multivitamin
2 dolu yemek kasigi vanillepudding toz halinde
seker
Hazırlanışı
1. yumurtalari sarilarindan ayirin, beyazini köpürtün. Sarilarinida
ilik su, seker ve bir fiske tuz ile köpürene dek cirpin. Un nisasta ve
kabartmatozunu karistirip, yumurta sarilarina ekleyin. Ve ardindanda
beyaz köpügünüde yavasca icine katip karistirin.
2. firin tepsisine yagli kagit serip, hamuru tepsiye dökün ve yayin.
Önceden 200 derecede isitilmis firinda 10-15 dk pisirin… dikkat… bende
hamur bayagi bi kabardi, kabaran yerlerine bicak batirarak havasini
indiridim… sonra sogumaya birakin.
3. magerquark, labne ve sekeri karistirin. Meyveleriin suyunu
süzün(suyu kenara ayairin dökmeyin) ve peynir karisimin icine
karistirin. Kremayi cirpin ve meyveli peynir karisimin icine katip
karistirin. Sonra sogmus olan pandispanyanin üzerine ayridigimiz
mandalinlarin suyunla bir kasik yardimiyla iyicene islatiyoruz sonra
peynir karisiminini düzgün sekirlde islatilmis pandispanyanin üserine
serin.
4.. meyve suyunu 2 yemek kasigi puddingi ve sekeri , kaynayana kadar
karistirin. Sos kivaminda olacak pudding kivami degil… bunuda
soguttuktan sonra meyveli peynir karisimin üzerine dikkatlice döküp
heryerine sürün. Sonra 2-3 saat sogumaya birakin afiyet olsun
not. ben sos yapmayi unutum ve pastanin üstünü hemen mandalinle
süsleyi verdim ama sosunu yaptim ve servis ederkene her dilimin üstüne
döktüm güzel oldu ..…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder