IRMIK HELVASI
MALZEMELER
1 su bardağı irmik
1 subardagi seker
1 bucuk bardagi su
5 yemek kaaşığı tereyağı yada margarin
4 yemek kaşığı çam fıstığı- isteğe göre dövülmüş badem yada ceviz
1 limon kabugu rendesi
1vanillesekeri
1 su bardağı irmik
1 subardagi seker
1 bucuk bardagi su
5 yemek kaaşığı tereyağı yada margarin
4 yemek kaşığı çam fıstığı- isteğe göre dövülmüş badem yada ceviz
1 limon kabugu rendesi
1vanillesekeri
Hazırlanışı
önceden sekeri ve suyu karistirin ocaga koyun kaynasin serbet haline gelince ocaktan indirin kenara koyun.
tereyagini eritin icine fistiklari koyun az kavrulsun sonra irmikleri ekleyin va ocagin altini biraz kisin yavas yavas irmikler kavrulsun , irimkler biraz renk aldiktan sonra yagini birakana kadar kavurun .rendelenmis limon kabugu ekleyin, kavrulmus olan irmigin üstüne sicak serbetini dökün kaynasin ve ocagin altini kapatin tencerenin de agzini kapatin birakin helvamiz iyicene demlesin afiyet olsun.
önceden sekeri ve suyu karistirin ocaga koyun kaynasin serbet haline gelince ocaktan indirin kenara koyun.
tereyagini eritin icine fistiklari koyun az kavrulsun sonra irmikleri ekleyin va ocagin altini biraz kisin yavas yavas irmikler kavrulsun , irimkler biraz renk aldiktan sonra yagini birakana kadar kavurun .rendelenmis limon kabugu ekleyin, kavrulmus olan irmigin üstüne sicak serbetini dökün kaynasin ve ocagin altini kapatin tencerenin de agzini kapatin birakin helvamiz iyicene demlesin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder