BETÜLÜN DOGUM GÜNÜ ICIN YAPMISTIM |
Malzemeler KEK ICIN
3 yumurta 1 su bardagi toz seker 1 su bardagi un 1 pkt kabartma tozu, 1 pkt vanilya, 4-5 yemek kasigi su yada meyve suyu •
KREMASI ICIN
• 3 su bardağı süt, • 5 çorba kaşığı tozşeker, • 3 silme çorba kaşığı un, • 1 bucuk çorba kaşığı nişasta, • 2 pkt vanilya • 1 schmand
ÜST kremasi icin
crem santi ( schlag crem ) 1 hazir crem santi 1 kutunun icinden iki tane poset cikiyor ikisinide yapin süt 1 schmand
KROKANTIN MALZEMELERI
yarim su bardagi seker
2 yemek kasigi tereyagi
1 paket dogranmis badem
2-3 yemek kasigi süt
bademleri önce terrreyaginda kavurun sonra diger malzemeleri ekleyin suyunu cekene kadar kavurun sonra bir yagli kagit üstüne dökün ve tek tek ayirin sogumaya birakin
Hazırlanışı
kek yapilisi
yumurtalarin beyazini ve sarisini bir birinden ayirin, ayir ayri kaseleri koyun
önce yumurta aklarini mixerde cirpin kar gibi beyaz kabarsin sert olsun,
koyun kenarda dursun
simdi yumurta sarilarini bir bardak seker ve 1cay bardagi
su ile cirpin sonra un, kabartma tozu ve vanillya yida ekleyin hamur haline getirin
cirptigimiz yumurta akini hamurun icine ekleyin yavascana karistirin yagladigimiz
kalibimizin icine dökün hamuru 160-180 derece arasi 45 dakika pirisin ve sogumaya birakin
CREMANIN YAPLISI
bu arada soguk sütün icin sekeri, un u nisasta yi vanilla sekerini karisitirn
ve tencereyi ocaga koyun karistira karistira 4-5 dakika
dakika kaynatin sonra ocaktan alin tencerenin agzini strec folyoyla kapatin ki sogurkene
üstü kaymaklanmasin diye kapatiyoruz , soguduktan sonra icine bir tane schmandi bosaltin
ve mikserle iyicene cirpin cremamiz hazirdir
ÜSTÜNÜN CREM SANTISI
1 paket yani iki poset cikiyor ininden
crem santiyi üstünde yazildigi gibi cirpin icine 1 tane schmand
karistirin buzdolabina koyun sertlesin.
sonra hamuru bir kere ortadan kesin
konserve mandalinalari acalim suyunu bir kaseye süzelim o mandalinanin
suyunla kestigimiz kekleri islatalim kasikla dökelim islansin hamur
sonra ilk kata biraz crema sürün üstüne mandalina döseyin
(mandalinalarin iyicene suyunu süzün) sonra gene crema sürün ikinci kat
hamuru koyun üsüntüne crem santiyi sürün üstüne ve arzuya göre süsleyin
afiyet olsun.
Not.asil tarifinde schmand yok ama ben
biraz mayhos olsun diye hem cremasina hem santiye schmand koydum güzel
oldu mandalinaya yakisti. siz koymaya bilirsinizde.
Not: kalibimizi kenarlarini kesinlikle yaglamiyoruz. Kenerlarini yaglarsaniz pandispanyaniz kabarir ve sonrada cöker.
pandispanyamizi firina koydukdan sonra
20dakka kesinlikle firinimizin kapagini acmiyoruz pandispanyamiz hala
sulu ise firin acildigi icin kabarmaz ve cöker mümkünse hic acmayin ama
emin olamiyorsaniz en az 20 dakka kesinlikle acmayin.
pandispanyaniz sogumadan kesmeyin, hamurlasir ve yine cöker.
bazi firinlarin ayarlari degisik
oluyor bundan dolayida ilk yaptiginiz pandispanyanizi verdigim
dakkalarla uyup uymadigina dikkat ederseniz ikinci pandispanyaniz dahada
bir basarili olacaktir.
Pandispanya nedir
Bazi arkadaslarimiz pandispanya ne oldugunu soruyor bunuda aciklim yaspastamiz icin yaptigimiz kek diyelim bunun icinde süt ve sivi yag olmadigi icin daha yumusak vede daha uzun dayanikli oluyor bölerkenede parcalanmiyor.
Bazi arkadaslarimiz pandispanya ne oldugunu soruyor bunuda aciklim yaspastamiz icin yaptigimiz kek diyelim bunun icinde süt ve sivi yag olmadigi icin daha yumusak vede daha uzun dayanikli oluyor bölerkenede parcalanmiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder