Malzemeler:
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi süt
1 yumurta.
yarim paket yas maya
Bir tutam tuz.
1 tatli kasigi seker
Aldigi kadar un.
Ici icin ceviz ici
Üzeri icin 250ml tereyagi eritiyoruz
Serbeti icin:
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
yarim limon suyu
YAPILISI.
Ilk
önce serbetimizi kaynatip sogumasi icin bir kenara aliyoruz.Daha sonra
hamurumuzu yoguruyorup,20 dakika dinlendiriyoruz.Hamuru 20 tane kücük bezeye
bölüp, ilk önce 10 tane bezeye tek tek nisasta yardimiyla tabak büyüklügünde aciyoruz üst üste koyuyoruz 10 tane actigimiz bezeye Hepsini üst üste
koyup..Nisastayla beraber acip,büyütüyoruz.Kocaman bir yufka cikiyor
ortaya.Bu yufkayi resimdeki gibi rulo yapip,1 er cm lik
kesiyoruz.Avucumuzun iciyle bastirip,icine ceviz koyuyoruz.Tatlimizi
tepsiye dizip,üzerine firca ile tereyag gezdiriyoruz.180 derecede kizarana kadar
pisiriyoruz.Sicak tatliya soguk serbetini döküyoruz.Servise hazir.AFIYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder