Malzemeler
3 ayva
3 bardak seker
3 bardak su
3 karanfil
yarim limon suyu
3 ayva
3 bardak seker
3 bardak su
3 karanfil
yarim limon suyu
Hazırlanışı
ayvalari soyuyoruz icinin cekirdeklerini kenara aliyoruz ve küp küp
doguruyoruz ayvalarimizi.
3 su bardagi ni ocaga koyun ve ayvalarida icine atin kaynamaya
birakin pistikten sonra suyu cok az kaldiysa
biraz daha su ekleyebilirsiniz (ben düdüklü tencereye koydum bir
tasim kaynatim ve actim düdüklünün agzini
ayvalarimiz pismisti sonra sekeri ilave etim 6-7 tane ayva cekirdegi
ve karanfilleri de icine atalim agzi acik sekilde 20 dakika kaynatalim
yarim limonun suyunuda ekleyelim icine suyunu ve sekerini herkez kendine
göre ayarlayabilir koyu seven az sulu biraz sulu seven suyunu biraz
fazla koysun . sonra bir porselen tabagin icine bir kasik recelin
suyundan koyalim bir kac dakika bekleyelim ve tabagi hafif kaldiralim
sogumu recelin akis kivami yavas sa recelimiz olmus demektir ocaktan
indirin kavonozlara doldurun agzini iyicene kapatin ve kavonozu kafa
üstü cevirin kendi kendini vakumlasin . afiyet olsun
not. ayva cekirdekleri hem güzel bir renk veriyor hemde recelin
suyunun koyulasmasina yardimci oluyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder