Malzemeler
KREM KARAMELLİ KEK
Yarım su bardağında fazla şeker (yakmak için)
Krem karamel için:
500 gr süt
3 yemek kaşığı şeker
4 yumurta
1 paket vanilya
limon kabuğu rendesi
Kek için:
3 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
•limon kabuğu rendesi
Kesinlikle kelepçeli kalıp kullanılmaz! ben kulandim MELESEF karameli
kenarlardan akti ve hemen iki kücük kaliba bosaltim ama tabi karamelin
yarisi giti
Hazırlanışı
1.Yarım su bardağından fazla şekeri teflon tavada yakın ve ortası
delik veya düz bir kek kalıbının tabanına yayın. (Kalıp yağlanmayacak)
2.Krem karamel için süte tüm malzemeleri katın ve mikserle güzelce
çırpın. Bu karışımı da kek kalıbına karamelin üstüne boşaltın. (Ben
önceden krem karamelle ilgili okuduklarıma dayanarak sütü fazla
köpürtmemeye çalıştım)
3.Keki hazırlayın. Önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Vanilya ve
limon kabuğu rendesini katıp çırpmaya devam edin. Süt ve sıvıyağı katın.
En son birlikte elediğiniz un+kakao+kabartma tozu karışımını da ekleyin
ve keki de kalıba boşaltın. (Bu tuhaf görüntü sakın gözünüzü
korkutmasın.)
4.Pastayı benmari usulü yani içi sıcak su dolu bir tepsinin içine
pastakalibinu oturtarak önceden ısıtılmış fırında 175C’de pişirin.
Fırına göre pişme süresi kekten daha uzun sürebilir bir kürdanla kontrol
edin.
5.Pişen pastayı dışarıda soğuttuktan sonra mutlaka bir gece
buzdolabında bekletin. Ertesi gün KENARLI bir tabağa ters çevirin. (bir
bıçakla kenarları ayırın ve gerekirse kalıbın altını çok hafif ateşe
tutun veya 10 sn. kadar sıcak suya batırın) kaliptan cikarip ters
cevirdigimiz pastanin icinde hala karamel olacak onuda pastanin üstüne
kötün keki iyicene islansin o zaman kuru olmuyor kek bir kac gün
durdukca daha güzel bir tat aliyor iyicene icini cekiyor.
afyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder