Malzemeler
1 kg un
1 yas maya
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
aldigi kadar su yada süt
su koyarsaniz maden suyu (mineral wasser kulanin )
sosu icin
1 paket mascarpone (kaymak)
5-6 kasik dolu yogurt
1 bardak süt
2-3 yumurta
bir cimcik tuz
yarim paket kabartmatozu
hamur coksa yada tepsi büyükse sosun malzemesini biraz fazlalastirin sos biraz koyu olacak ve dökünce bütün hamurlarin üstünü kapatacak kadar olsun .
ic malzeme
beyaz peynir maydonoz
Hazırlanışı
mayayi sekerle ve biraz su ile islayin sona diger malzemeleri ekleyin yumusak bir hamur elde edin birakin mayalansin . bu arada peynileri rendeleyin maydonosu ekleyin . sona hamurdan büyük bezeler yapin her bezeyi elinizi biraz yaglayin ve acabildiginiz kadar acin sonra icine peynir koyun rulo yapin ve 2 cm arayla kesin ve resimdeki gibi tepsiye döeyin fazla sik olmasin hepsini dösedikten sonra parmaginizla hamurlarin ortalarina biraz bastirin icine sos girmesi icin sonra iyicene tepsi mayasini aldirin ve hazirladigini sosu hamurlarin üstüne dökün bütün hamurun üstünü kapatsin sos bolca olsun . üstüne susam cörek otu sepeleyin ve 180-200 dereceli firinda üstükizarana kadar pisirin tepsinin altina bakin kaymak böreklerin altina oturmus oluyor onun icin alti fazla kizarmiyor onun icin tepsiyi firinin en alt kismina bir kac dakika sürün ve ilik ilik afiyetle yiyin yanina birde cay afiyet olsun.
NOT PISTIKTEN SONRA RESIM CEKMEYI UNUTUM INSALLAH BIR DAHAKI SEFERE
yarim paket kabartmatozu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder