Malzemeler
pandispanya
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
2 yemek kasigi su
4 yumurta
2 dolu yemek kasigi nisasta
yarim cay bardagi sivi yagi
2 vanille sekeri
1 kabartmatozu
3 yemek kasigi kakao
cikolatali Krema malzemesi
3 su bardağı süt
@ 1 çay bardağı şeker
@ 1 çay bardağı un
@ 2 yemek kaşığı nisasta
2 yumurta sarısı
@ 2-3 yemek kasigi kakao
sosu
100-200 ml sivi kaymak (sahne
5 kasik granül kahve
2-3 kasik seker
ici icin
2 tane muz
biraz damla cikolata
Şeker hamuru için
@ 450 gr. marshmallow şeker
@ 4 yemek kaşığı su
@ 500 gr. pudra şekeri
@ Bir çimdik tuz
@ biraz nisasta
PANDISPANYANIN HAZIRLANISI
önce yumurtalarin sarisini ve beyazini ayirin sarilarini ve sekeri iyicene
cirpin güzelcene köpürsün sonra bir elegin icin nisastayi vanille sekeri
kabartma tozunu kakao koyun ve yumurtanin icine eleyin cirpmaya baslayin
ve sivi yagida ekleyin iyicene cirpin
sonra yumurtalarin beyazini temiz bir kabin icin (kab ve mixerler tertemiz olmasi gerek yag olamyacak yoksa yumurtalar kabarmarz) ve iyicene cirpin kar gibi kabaracak ve sert olacak sonra yumurta aklarini alin bir kasik yardimiyla yavascana hazirladigimiz hamurun icine karistirnin cirpmayin yavascana karistirin ki yumurta aklari solmasin iyicene bir birine karisinca pasta kalibinin icine dök hamuru ve 160 derecede 45 dakika pisirin sonra birakin sogusun bir gün önce yaparsaniz daha iyi oluyor.
cikolatali kremanin hazirlanisisütü tencereye koy icine sekeri, un u,nisasta yi,yumurta sarilarini, kakao koy iyicene karistir sonra ocagin altini ac karistirarak kaynasin bir iki tasim kayanadikta sonra ama devamli karisitrilacak pistikten sonra ocaktan alin ve sogumaya koyun tencerenin üstüne strec folya cekin ki üstü sogurkene kabuklanmasin ve arada bir karistirin iyicene sogusun.
sosun
krema yi mikrodalgada az isitin icine kahve ve sekeri koyun karistirin erisin sonra sosumuz hazir seker hamurun hazirlanisi
marshmallow lari bir kaseye koyun 20 saniye mikrodalgaya kalsin cikarin bir karistirin sonra bir 20 saniye daha mikrodalgaya koyun dikkat edin cok kalirsa olmaz onun icin her 20 saniyede bir cikarin ve karistirin eriyene kadar,eridikten sonra 4 yemek kasigi su ve bir cimcik tuz ve pudra sekerini ve gida boyalarini yavas yavas ekleyin ve ellinle yogur biraz yapisiyor ama yavas yavas pudra sekerini ekledikce elini kurtarabiliyon sonra seker hamurunuz elinize yapismayacak sekil alinca tamam demek hemen kulanmiyacaksaniz strec folyoya sarin ki kurumasin bu 10 dakika bile olsa bence sarin yoksa hemen kuruyor kurusa 10-15 saniye mikrodalgada azicik isitin geri yumusuyor acarkene hamurun altina ve biraz üstüne nisasta serpin daha kolay acilacaktir sonra istediginiz büyüklükte bir merdaneyle acin fazla ince olmasin ama fazlada kalin olmasin
PASTANIN YAPILISI
hamurunuzu 3 parcaya bölün ilk katina yaptimizi cremali kahveli sosunu azar azar dökün sonra muzlari dilimleyin ve yerlestirin sonra üstüne cikolatali crema sürün ve 2. kat
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder