Malzemeler
cok aci isteyenler icin:
200 gram aci biber yarim kilo tatli biber 1-2 kg domates 3-4 iri dis sarimsak 1-2 yemek kasigi tuz yarim cay bardagi sirke yarim cay bardagi sivi yag 1 tatli kasigi silme seker
cok aci istemiyenler icin .´.
resimdeki gördügünüz gibi bol tatli biber maydonos ve birazda kirmizi aci biber
200 gram aci biber yarim kilo tatli biber 1-2 kg domates 3-4 iri dis sarimsak 1-2 yemek kasigi tuz yarim cay bardagi sirke yarim cay bardagi sivi yag 1 tatli kasigi silme seker
cok aci istemiyenler icin .´.
resimdeki gördügünüz gibi bol tatli biber maydonos ve birazda kirmizi aci biber
Hazırlanışı
domatesleri kaynar suyun icine atin ve 2 dakika kaynasin
sonra cikarin kabuklarini soyun rondoda cekin ve tencereye
koyun tuzunu atin suyunu cekene kadar 10-15 dakika kaynasin bu arada biberleri
yikayin saplarini kesin isterseniz elinizle ufak ufak
dograyin ben rondodan gecirdim nasil arzu ederseniz, sonra kaynamis olan
domateslerin icine diger malzemeleri koyun biberi,sirkeyi ve sarimsagi
bir iki tasim kaynatin ve hemen ocaktan alin tuzuna bakin az ise ekleyin,
sicak sicak kavonozlara doldurun kavonozu kafasinin üstüne kapatin
o zaman agzi vakumlaniyor daha dayanikli oluyor bu sekilde soguk yerde
muhafaza edebilirsiniz.
not. ben ufak ufak buzdolabi postelerine koydum ve buzluga atim lazim oldumu
bir gün önceden cikariyom eriyor ve fazla suyunu süzüyom
ben biberini az kulandim herkez kendine göre ayarlasini domatesini ve biberini cok aci seven daha cok biber kulanabilirl
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder